ISO booster voor vloerisolatie

ISO Booster is een meerlaags vloerisolatie folie.  Meerlaags vloerisolatie folie is één van de meest voorkomende vloerisolatie vormen. Deze vorm van isolatie bestaat uit meerdere lagen reflecterende folie met daar tussen de noppenfolie. De vloerisolatie van ISO Booster is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Welke voor de klant het meest van toepassing is, is afhankelijk van de beoogde isolatiewaarde welke de klant voor zijn of haar vloerisolatie wenst.

 

De montage van de ISO Booster vloerisolatie geschied doormiddel van pluggen welke door de ISO Booster heen in de vloer worden gemonteerd. Hiervoor worden speciaal ontwikkelde pluggen gebruikt, welke geen koudebrug creëren. Hierdoor wordt een optimaal resultaat behaald vanuit de vloerisolatie. SCHOTGROEP heeft voor het monteren van de vloerisolatie een halve dag tot een dag nodig. Voordat SCHOTGROEP de vloerisolatie gaat installeren wordt er een inspectie uitgevoerd door één van de adviseurs.

 

De meerlaagse vloerisolatie folie van ISO Booster kan in vergelijking met andere producten minder goed overweg met vocht. De reflecterende folie is namelijk aluminium wat gevoeliger is voor vocht. Om te voorkomen dat de vloerisolatie wordt aangetast door vocht wordt er een bodemzeil op de grond van de kruipruimte gemonteerd. Hierdoor wordt de verdamping vanuit de bodem gereduceerd.

 

De isolatiewaarden voor ISO Booster zijn afhankelijk van de dikte van de aan te brengen ISO booster. Op deze manier is zonder problemen een isolatiewaarde te behalen van meer dan  Rc 4.0 m² K/W.

De materialen welke ISO Booster heeft ontwikkeld als vloerisolatie zijn voor meerdere isolerende werkzaamheden toepasbaar. Zo is het ook mogelijk om het toe te passen als muurisolatie en of dakisolatie. Dit is een groot bijkomend voordeel ten opzichten van andere vloerisolatie systemen welke deze mogelijkheid niet hebben. Een ander voordeel is de prijs, dit is één van de goedkoopste vloerisolatie producten welke momenteel verkrijgbaar is op de markt.