Pers

Persbericht

Maandag 19 september 2005

SLECHTE WEER SPELBREKER OP EERSTE AVOND MUSIC BELOW THE SEA, MAAR ZATERDAG WEER TOP ALS VANOUDS.

Het elfde festival Music Below The Sea op de Grote Markt in Almere werd op vrijdagavond 16 september geplaagd door zeer slecht weer. Harde wind en striemende regenbuien maakten dat de mensen massaal wegbleven van de Grote Markt.

Voor de organisatoren , de optredende muziekanten en de vele aanwezige sponsoren een teleurstellingen, maar ja�c.. het weer is het enigste wat zich niet laat organiseren. De ruim 800 bezoekers die wel het weer trotseerden hebben genoten van topoptredens van Too hip for the room, Deborah J.Carter en de topband met latin jazz, Nueva Manteca. De opening van het festival was eervol voorbehouden aan een gezamenlijk optreden van de Almeerse jazz muziekant George Carlo M en de Almeerse burgemeester Annemarie Jorritsma. Een schitterend begin op het fraai ingerichte podium.

Gelukkig kon de organisatie zaterdagmorgen tussen enkele buien door de zon boven Almere begroeten. Het was het begin van een sterke weersverbetering. Droog weer en steeds minder wind maakten van de Grote Markt weer het aantrekkelijke festival terrein. Het middagprogramma dat dit jaar als extra was toegevoegd kon zich in een groeiende belangstelling verheugen.

Leuke swingende optredens van Allez Mama en de J-Stars waren een perfecte start. Brainpower met zijn hit �L even stil �g vermaakte reeds om vijf uur honderden bezoekers. Het avondprogramma ging daarna voort met een keur aan topoptredens. De Bill Baker Big Band zorgde voor een zeer onderhoudende muziekstijl uit het midden van de vorige eeuw.

Een grote publieksvermaker was de uit het nu in nood verkerende Louisiana in de VS afkomstige Billy Haynes en zijn band.

The Bintangs deden daarna vooral het bloed kriebelen bij de veertigers en vijftigers onder de bezoekers.

De show werd daarna zeker gestolen door een fantastisch optreden van Daniel Lohues en zijn The Louisiana Bluesclub. Deze uit het Drentse Erica afkomstige rasartiest zorgde met zijn Nederlandstalige blues voor een fantastische sfeer op het plein. Het optreden van Do als afsluiter deed de Grote Markt weer swingen als vanouds.

Ondanks het slechte weer op de eerste dag kan de organiserende stichting terugkijken op een geslaagd festival , waarbij ruim 9000 bezoekers Music Below The Sea 2005 korte of langere tijd hebben bezocht. Bezoekers die dit jaar op initiatief van de organisatie gratis met de Almeerse Maxx (De Bob) bussen naar huis konden.

Het dankzij het Almeerse bedrijfsleven mogelijk gemaakte gratis toegankelijke festival is zich mede door enthousiaste reacties alweer aan het opmaken voor het 12e Music Below The Sea.

Dit festival in september 2006 zal in het teken staan van 30 jaar Almere.

Voor informatie:
Bert Gijsberts 06-55823213


Maandag 1 augustus 2005

11e HEINEKEN MUSIC BELOW THE SEA OP 16 EN 17 SEPTEMBER.

Op vrijdag 29 juli is door grafisch ontwerper Stefan Damman van het Almeerse bureau Qua Forma Design. Het ontwerp van de poster voor  het elfde festival Music Below The Sea  overhandigd aan de voorzitter van de organisatie, Bert Gijsberts. Binnenkort zullen de door Teewes grafische bedrijven gedrukte posters op vele plaatsen in Almere en elders herkenbaar zijn.

Het elfde Music Below The Sea  belooft op 16 en 17 september een ware muzikale happening te worden. Met top optredens van George Carlo M, Too hip for the room, Deborah J. Carter. Nueva Manteca, Bill Bakers,s Big Band, Billy Haynes Band, The Bintangs, Lohues & The Louisiana Blues Club en Do is er beide avonden vanaf  19.00 uur feest op de Almeerse Grote Markt.
Dit jaar zijn er extra zaterdagmiddagoptredens van Allez Mama, J-Stars en Brainpower.

De gezamenlijke horecabedrijven op de Grote Markt zorgen tijdens het evenement weer voor  dat het goed toeven is op de Grote Markt.

Op de door “ebs interactieve communicatie” verzorgde website www.musicbelowthesea.nl is zeer uitgebreide informatie beschikbaar.

Voor informatie:
Bert Gijsberts 06-55823213Woensdag 18 augustus 2004

10e HEINEKEN MUSIC BELOW THE SEA OP 20 EN 21 AUGUSTUS.

De voorbereidingen voor de inmiddels alweer tiende editie van het grootse muziekfestival ?Heineken Music Below the Sea? zijn inmiddels gereed. De organiserende Almeerse Stichting Jazz Below the Sea is er in geslaagd een uitstekend programma samen te stellen.
Jong en oud zal zowel op vrijdagavond en zaterdagavond genieten van top- optredens.
Vrijdagavond wordt het festival geopend met een spetterend optreden van SENA, de jonge Tilburgse zangeres van Marokkaanse komaf die nu al wordt gezien als een groot eigentijds talent in de hiphop en r&b; beweging. Daarna een swingend optreden van de formatie Shaky Ground. Deze 6 muzikanten en 3 zangeressen zorgen voor veel sfeer op de Grote Markt, met funk, disco en soul.
De 8 dames van Perfume de Salsa zorgen daarna met salsa muziek voor een optreden dat bij velen nog lang in herinnering zal blijven.
De vrijdagavond wordt afgesloten met een daverend optreden van de zeker bij de ouderen zeer bekende Raymond van het Groenewoud.
Zaterdagavond is het eerste optreden voor edison genomineerde Saskia van Orly. Kenmerkend voor haar optreden is de pure soul met bluesinvloeden.
De uit Engeland afkomstige Connie Lusch & Blues Shouter is een band die je live gezien moet hebben! Zangeres Connie Lush is in Engeland al 5x uitgeroepen tot beste blueszangeres.
En dan?? een optreden van de Amerikaanse zangeres uit Chicago, Jan James. Zij zal met haar krachtige stemgeluid voor vele bezoekers op de Grote Markt een echte belevenis zijn. Het doet je denken aan Aretha Franklin en Tina Turner.
De tiende Heineken Music Below the Sea wordt afgesloten met een optreden van de Nederlandse topformatie New Cool Collective. Deze band zal met muziek in de ideale combinatie van latinritmes, DJ beats en energieke jazz de vele bezoekers Grote Markt laten swingen.
Alle optredens vinden uiteraard plaats op het grote podium.
De optredens zijn op beide avonden gratis toegankelijk, en dat is mogelijk gemaakt door vele bedrijven, stichting stadspromotie Almere, kunstzaken Almere, Prins Bernhard Cultuurfonds en Horeca Grote Markt.

Lokatie:
Grote Markt Almere

Aanvangstijden:
vrijdag 20 augustus 19.00 uur
Zaterdag 21 augustus 19.00 uur

Voor informatie:
Bert Gijsberts 06-55823213Dinsdag 27 juli 2004

PRINS BERNHARD CULTUURFONDS FLEVOLAND LEVERT EEN BIJDRAGE
AAN HET MUZIEKFESTIVAL MUSIC BELOW THE SEA OP 20 – 21 AUGUSTUS.

De tiende editie van het gratis toegankelijke muziekfestival Heineken Music Below The Sea dat gehouden wordt op 20 en 21 augustus a.s. wordt mede ondersteund door het

Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland.

Vanwege de culturele waarde en het grote aantal Almeerse en Flevolandse bezoekers heeft het bestuur van het fonds besloten het tiende festival financieel te ondersteunen .
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland ondersteunt in geheel Flevoland een diversiteit aan activiteiten en organisaties die actief zijn op het gebied van cultuur in de vele verschijningsvormen.

Samen met de vele andere founders en sponsors maakt het fonds het mogelijk dat het grootse festival wederom gratis toegankelijk is.


Swingend Stadshart met live concerten

HEINEKEN MUSIC BELOW THE SEA haalt topartiesten naar Almere

Sêna, Van Orly, Shaky Ground, Connie Lush & Blues Shouter, Perfume de Salsa, Jan James, Raymond van het Groenewoud, New Cool Collective : het zijn de muzikale toppers tijdens de 10e editie van Heineken Music Below The Sea Almere.

Het tweedaagse, gratis toegangelijke openluchtfestival vindt plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus op het verrijdbare podium op de Grote Markt in Almere Stad. De live concerten beginnen op beide dagen om 19.00 uur en duren tot 24.00 uur. De officiele opening van het festival zal worden verricht door onze nieuwe burgemeester mevrouw A. Jorritsma.

Dankzij financiele bijdragen van Stadspromotie Almere, Horeca Grote Markt, bouwers, beleggers, projectontwikkelaars en bedrijven uit de dienstverlenende sector, is de organiserende Stichting Jazz Below The Sea er wederom in geslaagd een spraakmakend muziekfestival te gunnen aan de inwoners van Almere.

Professionals op het gebied van licht, geluid en decoratie zullen ‘Het Portaal’ (het futuristisch podium) de uitstraling geven die het verdient. Sponsors van het festival zullen hun naam vermeld zien op het grote beeldscherm.

De gevestigde horeca aan de Grote Markt draagt zorg voor een sfeervolle inrichting van het uitgaansplein. Naast het podium wordt een VIP tent opgesteld voor de ontvangst van genodigden, sponsoren en artiesten. Deze beveiligde accommodatie is alleen toegankelijk op vertoon van een speciale pas. De organisatie zal nadrukkelijk rekening houden met de eisen van Politie en Brandweer, gesteld in de vergunningsvoorwaarden.

De topartiesten worden gedurende hun verblijf in Almere met zorg omringd door het charmante team artiestenbegeleidsters onder leiding van Miranda Kruit. Op het podium is de technische coordinatie in handen van Peter Bottema (Nederland Muziek) en ondersteund door een podiumcrew. Presentator van Heineken Music Below The Sea is Kees Tak.
Onze lokatie en de opening.

www.musicbelowthesea.nl